Jdi na obsah Jdi na menu
 


Katka a její koně

13. 10. 2007

kliknutím na jméno koně vstoupíte do jeho fotogalerie

Medunka


klisna Arabohaflinger (1996)

Izabela, bílé znaky, KVH 145. Velmi hodná a trpělivá kobylka, absolutně spolehlivá pod sedlem i pro nejmenší děti, používaná jako provozní koník pro začátečníky, učí děti skákat, základně a dobře přiježděná, účastní se hobby drezur, parkurků do 90 cm, Hubertů. Vhodná na složení zkoušky ZZVJ i pro pony kategorii. Na jízdárně je línější, ale má velmi příjemné chody, vhodné pro naučení pracovního klusu a cvalu, krásně chodí na lonži, mohou na ní cválat bez obav i začínající jezdci. V terénu je na ní bezpečné svezení pro kohokoliv, unese i dospělého člověka. Říkáme jí "Méďa".


Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Holmes

valach A1/1 (2001) po Just a Flutter, z matky po Grandchant


 Tmavý plavák (neodpovídá popisu hnědáka z PP), bílé znaky, KVH 158. Koník byl dlouho na pastvinách jako hřebec, obsednutý až téměř v pěti letech. Je velmi hodný na ošetřování, zvládá základy PNH, po dlouhém období "hřebcovství" mu zůstalo dominantní postavení mezi koňmi a někdy složitější "vyjednávání" s ním, pokud se mu něco nelíbí a odmítá to udělat, neboť svůj odmítavý postoj dává najevo zvedáním na zadní. Je nutné s ním i tak vycházet po dobrém, po zlém s ním nikdo nic nesvede, pokud ho švihnete bičem, už vás nikdo nenajde...:-D. Jinak je pod sedlem ochotný, hodný, nevyhazuje ani jinak nezlobí, učí se na něm i méně zkušení na jízdárně i v terénu. Pro pokročilejší je to bezva koník na skákání. Chodí zatím hobby parkury do 90cm. Jeho nevýhodou je nepříjemný klus, který začátečníci prostě nezvládají usedět a jsou schopní nám z něj "upadnout" za jízdy.


Obrazek

Obrazek

Obrazek

Silvie

klisna A1/1 (2002) po Just a Flutter, z matky po Superlative (USA)

Prokvetlá ryzka s blond hřívou a ocasem, bílé znaky, KVH 162. První rok zaběhla pár dostihů, poté byla v tréninku na parkury. Mazlivá, důvěřivá a milá kobylka, neustále hledá, co máte po kapsách, ošetřovat jí mohou i děti. Pod sedlem je hodná, výborně přiježděná a pro pokročilé jezdce je na ní perfektní svezení, má drezurní talent. Velmi dobře skáče, účastnila se i parkurů ZL. Je velice citlivá na pomůcky a hlavně na udidlo, takže méně zkušení na ní jezdí a dokonce skáčou bez problémů na bezudidlovém uždění. Velmi vhodná ke složení ZZVJ. Venku je poměrně temperamentní, takže jen pro zkušenější a citlivé jezdce, kterým nevadí její ochota jít dopředu, přesto je rovná a ani v terénu nic nevymýšlí.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek



 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

.............

(kaczenkaaa, 29. 11. 2007 14:23)

Tos napsala krásně kačenko s tou nudou:-))))a pravdivě:D

:-DDD

(Pareli, 26. 11. 2007 14:06)

Tak to bylo faaakt dobrý....sem se od srdce zas jednou po dlouhé době zasmála, Kačko. Ale abych tě ujistila, já neumim taky pořádně vykydat..:-D. Ale faktem je, že čím člověk víc jezdí, tím víc zjišťuje, jak moc to neumí a chtěl by líp, ale prostě to někdy nejde tak, jak bysme si představovali. Takovej je ale život. Aspoň se člověk nemá jak nudit s těma koňma.

skoky

(kaczenkaaa, 25. 11. 2007 13:55)

simtě kateřino ty neumíš skákat? tak to já pak neumim ani vykydat=D

skoky

(Pareli, 12. 11. 2007 11:32)

Nooo, to jo,momentka dobrá, ale že by se mi to tady chtělo prezentovat, to tedy moc neee, ještě by si lidi mysleli, že nabízím adrenalinové sporty, nebo tak něco a nebo hůř, že vůbec neumím skákat..:-DDD (což je bohužel pravda....)ale letos bych chtěla vyjet na nějaké tréninky do haly, abych se trochu dala do pořádku a hlavně už mi to počasí leze na nervy.:-((

nadpis

(ta co se doma žere, že nemůže do stáje, 11. 11. 2007 20:26)

náhodou, né každý by takový manévr ustál a ta fotka je super momentka :-D

---....----

(Léňa, 8. 11. 2007 15:20)

Kačko to si tak neber:) každý někdy spadne :DDD




???

(Pareli, 1. 11. 2007 20:09)

Tak tohle psal kdo??? Asi věděl, že tam vypadáme těsně před zhroucením. :-DDD.

................................

(................................., 25. 10. 2007 7:46)

Kačko, ještě tu chybí ta fotka s Holmíkem na žolíku :-)